In English »

Työhuone Käyn työhuoneellani Helsingin Kalevankadulla maalaamassa vähintään kaksi kertaa viikossa mutta usein löydän itseni sieltä välipäivinäkin. Työskentelisin varmasti enemmänkin mutta niskani ei kestäisi sitä. Terveydestäni huolehtiminen onkin asia, johon joudun kiinnittämään runsaasti huomiota. Ilman viikottaista fysioterapiaa, tuskin pystyisin maalaamaan ja hammaslääkärilläkin joudun käymään rivikansalaista useammin, vähintään 4 kertaa vuodessa, sillä ovathan terveet hampaat edellytys siveltimen suussa pitämiselle ja maalaamiselle.

Työhuone Työskennellessäni olen varmasti mitä epäsosiaalisin ihminen, sillä huonon kuuloni vuoksi en voi osallistua seurusteluun edes kuuntelemalla, joten uppoudun täydellisesti maalaukseeni - usein pitkäksikin aikaa. Tarvitsen kuitenkin apua värien pursottamisessa paletille ja kankaan siirtämisessä. Eikä valitettavasti sekään ole aivan tavatonta, että työvälineet satunnaisesti putoilevat lattialle, enkä itse pysty niitä sieltä nostamaan. Siveltimistä huolehtiminen on oma taiteenlajinsa sekin, sillä niiden on oltava puhtaita kummastakin päästä. Se toinen päähän tulee suuhuni.

Työhuone Maalaamisen lisäksi käyn mielelläni kertomassa työstäni ja esittelemässä maalaustekniikkaani. Sivellin suussa en pysty keskustelemaan mutta pidän mukanani paria maalausvideotani, jolloin pystyn osallistumaan keskusteluun.

Gankulla Hagelstamska skolanMuutama vuosi sitten sain käydä Kauniaisten Hagelstamska skolanissa vierailulla kertomassa suulla ja jalalla maalaavien taiteilijoiden työstä terveille nuorille. Heidän kiinnostuksensa oli vilpitöntä ja avoimen uteliasta ja tuosta vierailusta minulle jäikin lämmin muisto.

Toivon voivani olla avuksi uraansa aloittaville suulla ja jalalla maalaaville taiteilijoille ja pyydänkin sinua ottamaan yhteyttä minuun sähköpostitse, mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat vaihtaa vain kuulumisia.